23 Mart 2010 Salı

TAVUKLU MANTARLI KREP


TAVUKLU MANTARLI KREP

6-8 Kişilik
Hazırlama suresi; yaklaşık 1 saat 50 dk.

Malzemeler;
Krep hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için;
- 1 kavanoz konserve mantar
- Yarım kg tavuk (göğüs eti)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük soğan
- 3 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası

Krepleri bağlamak için;
-yeşil soğan




Yapılışı; Krep hamuru için bir kasede unu,tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve uzerine yavasca sütü ilave edin.Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın.5- 10 dk bekletin.Krep tavasını kızdırın ve biraz sıvıyağ yada tereyağ koyun.Krep hamurundan 1 kepçe dökün.İki tarafınıda sararıncaya kadar pişirin.Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın.İç harcı için tavaya soğanları koyun ve kucuk kucuk doğrayın biraz sotelenince mantarları ilave edin.Tavuk ayrı bir tencerede daha önceden pişirin ve mantarlara ilave edin.Daha sonra tereyağ, biber salçası ve sarımsakta koyun.Kıvamlasıncaya kadar pişirin.Süsleme malzemesi olan taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suya atın ve 1-2 dk. bekletin.Hemen ardından soğuk suya atın 1-2 dk. bekletin.Daha sonra sudan cıkarıp elinizle suyunu süzün.Hazırladığınız kreplerin içine tavuklu mantarlı harctan koyun.Kreplerin ağız kısmını yeşil soğan saplarıyla sarıp bağlayın.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.AFİYET OLSUN…

1 yorum:

  1. merhaba fatma hanim, sitenizi cook begendim ozelikle asamalari resimlediniz icin size cok tessekur ederim.from oxfordshire,united kingdom.tugce

    YanıtlaSil