23 Mart 2010 Salı

EKMEK KADAYIFI TATLISI





EKMEK KADAYIFI TATLISI

Malzemeler;
Keki için; 4 yumurta
1 fincan şeker
2 fincan un
1 paket kabartma tozu

Kreması için; 1 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon

Kremanın yapılışı;Pirinç unu, şeker, un ve süt karıştırılarak pişirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra 1 paket kremşanti koyulur ve 10 dk çırpılır.



Kekin yapılışı; Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak borcama dökülür.Önceden ısıtılmış fırına koyulur ve 170-180 C’de pişirilir.Piştikten sonra keki sıcakken borcamdan cıkarıp 2’ye kesiyoruz.Daha büyük bir kaba alınır.Kremayı kestiğimiz kekin üzerine döküyoruz.Diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.Dilimlere bölünür ve ılık şerbet üzerine dökülür, dinlenmeye bırakılır.

NOT; Kekin sıcakken kesilmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder