25 Mart 2010 Perşembe
FRAMBUAZLI CHEESECAKE
FRAMBUAZLI CHEESECAKE
Malzemeler;
5 yumurta
2 yumurta sarısı
600 gr labne peyniri
1 çay bardağı krema
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
Tabanı için; 2 paket eti burçak
100 gr tereyağ
100 gr fındık
Üzeri için;
1 kutu dondurulmuş frambuaz
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta(buğday veya mısır)
1 su bardağı su
Yapılışı; Bisküvi, fındık un haline getirilir.100 gr tereyağ ilave edilir ve iyice yoğrulur.Kelepçeli kek kalıbının (yada başka kalıpta olabilir) alt kısmı yağlı kağıt ile kaplanır.Elimizin ortasıyla sıkıca bastırılır.
Diğer bir tarafta 5 yumurta+2 yumurta sarısı, 1,5 bardak şeker ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır.Başka bir kaba labne peyniri ve krema konur.Mikserle 5 dk çırpılır.Çırpılan peynirlere yumurtalı karışım ilave edilir.3 yemek kaşığı un ilave edilir.Mikserden geçirilir.Bisküvilerin üzerine dökülür.150 C’de 1-1,5 saat pişirilir.Fırından çıkartılır.7-8 saat soğutulur.
Başka bir tenecereye 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta(mısır,buğday), 1 bardak su pişirilir.Önce frambuazın suyu sonrada frambuazlar ilave edilir ve soğutulur.Sonra cheesecake in üzerine dökülür.Arzu edilirse dilim dilim kesip dilimlerin üzerinede dökülebilir.AFİYET OLSUN…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Fatma Hanım gramla zor oluyor bu tarifin kaşıklı bardaklısı yok mu acaba? :)
YanıtlaSilEe bi zahmet bu pastayı yapıcaksan gramınıda ölçüceksin:)
YanıtlaSilçok hafif olsu. cheese kek sevmeyen biri olarak bunu afiyetle yedim.
YanıtlaSil