31 Mart 2010 Çarşamba

KIYMALI AY ÇÖREĞİ



Malzemeler;

Hamuru için;
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım paket margarin
-1 paket kabartma tozu
-2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
-Tuz
-1 paket yaşmaya (1 su bardağı su ile1 tatlı kaşığı şekerli suda maya açılır)
-Alabildiği kadar un

İçi için;
- 2 patates
-300 gr kıyma
-1 soğan
-Karabiber,pulbiber,tuz

Üzeri için;
-susam yada çörekotu

Yapılışı;Bir kaba yoğurt, eritilmiş margarin, tuz, yaşmaya(şekerli suda),1 tüm yumurta(diğerinin akı içine sarısı üzerine) karıştırılır.Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.


15 dk. dinlendirilir.Ufak ufak bezelere ayrılır.Merdane ile açılarak iç malzeme koyulur.


Sarılarak ay çöreği şekli verilir.



Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülür.Tepsi mayası yaptırılır.(1 saat kadar).180 C’de pişirilir.


İç malzemenin hazırlanışı: Bir tavaya zeytinyağı konur ve kıyma ilave edilir.Biraz kavrulduktan sonra soğanlar ilave edilir ve pişirilir.Patatesde ayrı bir tencerede haşlanır ve sonra ister rendelenerek ister ezilerek diğer malzemenin üzerine ilave edilir.Tuz, karabiber,pulbiber ilave edilir ve karıştırılır.AFİYET OLSUN…

2 yorum:

  1. Selam Fatma, blogunda yapım aşamalarını fotoğraflaman çok güzel! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş....
    hem maya hem kabartma tozu ilk defa duydum.ne gibi etkisi var acaba.tşk ederim

    YanıtlaSil