22 Mart 2010 Pazartesi

CEZERYE



CEZERYE

Malzemeler;
-750 gr havuc
-650 gr tozşeker (yaklaşık 4 bardak)
-150 gr fıstık
-150 gr ceviz
-150 gr fındık
-Yarım limon suyun üzerine, yarım bardaktan 1 parmak eksik su(yani 2 sinin toplamı 1 bardaktan 1 parmak eksik olucak)

Yapılışı; Havuçlar temizlenir ve rendelenir.Bir tencereye şeker konur, kısık ateşte karemelize edilir.(şeker tamamen ericek)Eriyince limonlu su ilave edilir,karıştırılır.Rendelenmiş havuçlar koyulur ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Daha sonra kuruyemişlerde koyulur, bir taşım kaynatılır.

Ateşten alınır, mermere yayılır.Soğuyuncaya kadar alt-üst edilerek karıştırılır.

Soğuyan cezeryeler rulo şeklinde Hindistan cevizine bulanır.


Dilimlenerek yada top top şekil verilerek servise alınır.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacim canim,
    ne guzel olmus asama asama eklemis olman fotograflari.Operim yanaklarindan:)

    YanıtlaSil
  2. evet canım özellikle yaparken her aşamasını cekmeye çalışıyorum elimden geldiğince daha faydalı olsun diye.

    YanıtlaSil