21 Mart 2010 Pazar

AĞLAYAN KEK



AĞLAYAN KEK

Pişirme süresi:30 dk.
Hazırlama süresi:1 saat 20 dk.
16 KİŞİLİK(dilim)

Malzemeler; 3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao

Üzeri için; 1 su bardağı süt,1 tatlı kaşığı nescafe,1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt ile 1 paket kremşanti
2,5 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosu

Yapılışı; Yumurta ve şeker yogurt kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpılır.Daha sonra süt konur ve un,kakao,kabartma tozu,vanilya elenerek ilave edilir.Yağlanmış kare borcama dökülerek 180 C’de 30 dk. pişirilir.


Fırından cıkardıktan sonra sıcak kekin üzerine, 1 su bardağı soguk sütle nescafe karıştırılarak kekin üzerine dökülür ve soğuması beklenir.


Daha önceden hazırlamış olduğumuz 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşanti kekin üzerine yayılır(Keki fırına koyduktan sonra kremaşantiyi çırpıp dolapta soğutabiliriz).

Son olarakta 2,5 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosu pişirilerek biraz ılınır(istenirse çikolata sosu piştikten sonra içerisine 1 paket sutlu çikolata konulabilir, daha guzel oluyor ben oyle tercih ediyorum).Çikolata sosu kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.Afiyet olsun…

2 yorum: