22 Mart 2010 Pazartesi

PROFİTEROL



PROFİTEROL

Hamuru için;
-1,5 su bardağı su
-1 fiske tuz
-1 fiske şeker
-100 gr katıyağ
-1,5 su bardağı un
-4 yumurta (orta boy)

Kreması için;
- 3 yumurta sarısı
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-4 su bardağı süt
-100 gr tereyağ
-100 gr beyaz çikolata (isteğe göre)

Çikolata sosu;
-1 paket çikolata sosu
-1 paket sütlü çikolata yada bitter çikolata (evde kalan yenmemiş çikolatalarda olabilir)


Yapılışı; Bir tencereye su, tuz, şeker, yağ konulur ve kaynatılır.Ölçülmüş, elenmiş un ilave edilir.Karıştırılarak 5 dk. pişirilir.Ilıklaşınca teker teker yumurtalar ilave edilir ve hamura yedirilir.(Özellikle yumrtaların tek tek hamura ilave edilmesi gerekiyor).

İster kaşıkla ister kremşanti torbasıyla yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 C ‘de 15 dk. sonra 160 C’ de pembeleşinceye kadar fırının ağzı açılmadan birazda içinde bekletilir.Kuruyunca fırından alınır.

Soğuyunca kenarından kesilerek içine krema yerleştirilir.

Üzerine çikolata sosu pişirilir.Sonra içine çikolata parçalanarak içine atılır ve karıştırılır.Profiterolun üzerine dökülür.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder