20 Nisan 2010 Salı

PORTAKAL SOSLU KEK



Hazırlama süresi;15 dk.
Pişirme süresi;30 dk.

Malzemeler;

-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı portakal suyu
-1 portakalın kabuğu
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 su bardağı un

Sosu için;

-4 yemek kaşığı tozşeker
-1 portakalın rendesi
-1 su bardağı portakal suyu

Yapılışı;Yumurta ve tozşeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Sıvıyağ,portakal suyu ve portakal kabuğu ilave edilir.


Un, kabartma tozu, vanilya elenerek ilave edilir.
Sıvıyağ ile yağlanmış borcama dökülür.


165-170 C'de pişirilir.


Sosun yapılışı;1 portakalın içi dışı (tamamı) rendelenir.1 bardak portakal suyu ilave edilir.4 kaşık şeker konur.Ateşte 1-2 taşım kaynatılır.


Kek fırından çıktıktan sonra (1-2 dk. sonra) soğutulmuş sos üzerine dökülür.Kek soğuyunca servise alınır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder