20 Nisan 2010 Salı
KIYMALI HAVUÇLU BÖREK
Servis;1 tepsi için
Pişirme süresi;30 dk.
Malzemeler;
-4 yufka
-yarım kg kıyma
-1 tane havuç rendesi
-3 tane iri soğan
-4 tane çarliston biber
-karabiber
-kimyon
-tuz
Yufkaya sürmek için;
-1 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;Soğan ve biber ince doğranır.
Havuç rendesi koyulur ve kavrulur.
Kıyma da ilave edilir, biraz pişirilir.Altı kapatılır ve baharatları koyulur.
1 su bardağı süt ile sıvıyağ karıstırılır.1 yufka yayılır.Üzerine karışımda sürülür.İkinci yufka da yayılır.6'ya bölünür.
Kıymalı harçtan koyulur ve sıkıca sarılır.
Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu yada susam dökülür.
175 C'de pişirilir.(4 yufkadan 12 adet oldu.Ama iç malzeme arttı.Siz 6 yufkadan da yapabilirsiniz.)AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder