4 Nisan 2010 Pazar

KURU YUFKALI TAVUKLU BÖREK



Malzemeler;

-5 yufka
-2 tane tavuk göğsü
-2 bardak dövülmüş ceviz
-200 gr tereyağ
-yarım su bardağı sıvıyağ

Üzeri için;
-sos( tereyağ ve sıvıyağ karışımı,biraz pulbiber)
-1 kase yoğurt

Yapılışı; Yufkalar 1-2 parmak kalınlığında kesilir.



Fırın tepsisine koyulur ve fırında kurutulur.Daha sonra dikdörtgen borcama alınır.



Tavuklar haşlanır ve parçalanır.Ceviz ve tereyağ ilave edilir.Tereyağ eriyene kadar kavrulur.Sonra altı kapatılır pulbiber, karabiber, tuz koyulur.


Tavuk suyuyla yufkalar ıslatılır.Üzerine eritilmiş tereyağ dökülür.Sonra tavuklar ilave edilir.Sıcak servise alınır.



Tabaklara koyulduktan sonra arzuya gore üzerine yoğurt ve sos dökülür.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder