24 Nisan 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ TART



Bu mevsim için çok guzel ve hafif bir tatlı.Denemenizi tavsiye ederim...

Pişirme suresi;20 dk.

Malzemeler;

-2 yumurta
-1 çay bardağı tozşeker
-1/2 çay bardağı portakal suyu
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
-yarım kg çilek
-1 paket dr. oetker tart jöle

Yapılışı;2 yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.


Portakal suyu ve sıvıyağ koyulur.Tekrar çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır.Yağlanmış tart kalıbına dökülür.



170 C'de pişirilir.


Soğuyunca çıkartılır ve ters cevrilir.


Çilekler yıkanır, ortadan 2'ye kesilir ve uzerine biraz şeker serpilir.


Tartın uzerine şekerlenmiş çilekler yerleştirilir.Orta kısmına butun koyulur.


Bir tencereye jöle, su, şeker konur.(paketin uzerindeki ölçülere gore)Pişirilir.


Çileklerin uzerine dökülür.


Soğuyunca servis yapılır.AFİYET OLSUN...

5 yorum:

  1. En son sefer tart yaptığımda kek tüm jöleyi emdi. Jölenin biraz soğumasını mı beklemem gerekiyor, veya neyi yanlış yapmış olabilirim.
    Acaba tart hamuru cok kabarmasın diye çatalla açtığım delikler yüzünden mi oldu?
    Fatmacim, nedendir sence?

    YanıtlaSil
  2. Kekin jöleyi emmesi ilginç geldi.Çünkü jöle cabuk donuyor.Birde tart hamuruna çatalla delikler açmanıza gerek yok.kabartma tozu yarım paket oldugu için çok kabarmıyor.Kekin emmesi için ya sıcak olması lazım yada jölenin sıcak olması gerekir.Ama jöle zaten hemen donuyor.

    Tekrar kısaca nasıl yaptıgımı söliyim.Belki yanlıs yaptıgınız bir noktası olmustur.Tart hamuru piştikten sonra soğuyunca çilekleri dizdim.Dr oetker tart jöleyi pişirdim.Piştikten 1-2 dk. sonra çileklerin üzerine döktüm...

    YanıtlaSil
  3. Buradaki hamurlar kendinden kabarıyor da (self-raising) mecburen çatalladım ben de. Katlettim tartı. :)

    YanıtlaSil
  4. Buradaki derken? Neden kabarıyor anlamadım:) inşallah bidahaki sefer olur ya.

    YanıtlaSil
  5. fatmacım ellerine sağlık.Çilekli tartın tadıda görüntüsü kadar güzel olmuştuherkese tavsiye edebilirim...

    YanıtlaSil