23 Nisan 2010 Cuma

AFYON KAYMAĞI



Servis;1 tepsi için

Malzemeler;

-1 lt. süt
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un (tepeleme)
-100 gr tereyağ
-2 su bardağı hindistan cevizi
-1 bardak ceviz
-1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli yada damla sakızı (bu reçeli bulmak cok zor ben uzun bir aramadan sonra bulabildim damla sakızıda olabilir.damla sakızını tum aktarlarda bulabilirsiniz)

damla sakızı reçeli...



Yapılışı;1 bardak un tencereye konur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.(pembeleşmeden)Ateşten alınır...


Sütü ve şekeri ilave edilir.Ateşe konur ve tekrar pişirilir.Pişmeye yakın sakız reçeli yada damla sakızı ilave edilir.Ateşten alınır.



Tereyağı ilave edilir ve mikserle 10 dk. çırpılır.


Frın tepsisi ıslatılır yada strec film serilir.Ben strec film tercih ettim kolay çıkması için...


1 gece dolapta bekletilir.


Dikdörtgen şekilde kesilir.Spatula yada elinizle hindistan cevizinin üzerine koyulur.
Ortasına ceviz koyulur.


Rulo şeklinde sarılır.


Servise alınır.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacım tatlının tadı kadar görüntüsü de süper olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. teşekkur ederim sarecim:)

    YanıtlaSil