17 Nisan 2010 Cumartesi

ELMALI KURABİYE



Servis;2 tepsi için
Hazırlama süresi;yaklaşık 1 saat
Pişirme süresi;10-12 dk.


Malzemeler;

-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeytinyağı
-yarım paket margarin(eritilmiş)
-2 yemek kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-4,5 su bardağına yakın un


içi için;

-4 tane ortaboy elma
-1 su bardağı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-biraz ceviz

Yapılışı;Tüm malzemeler karıştırılır ve yoğrulur.Hamur 30 dk. bekletilir.


Elmalar soyulur ve rendelenir.Tarçın, tozşeker, cevizde ilave edilir ve karıştırılır.5-10 dk pişirilir.



Hamurdan küçük parçalar alınır.Merdane yada elinizle biraz açılır.Kenarları rulet yardımıyla kesilir.(bıçakta olabilir)



Ortasına iç koyulur ve iki kenarı ust uste gelecek şekilde kapatılır.(ben içini biraz fazla koyuyorum,daha guzel oluyor.Yerken insanın ağzına elma tadı gelmeli:))




Tepsiye dizilir ve 175-180 C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri biraz pembeleşene kadar pişirilir.



Fırından cıktıktan sonra soğutulur ve üzerine pudra şekeri dökülür.AFİYET OLSUN...
(Benim yaptıklarımdan 50 tane oldu ama benimkiler biraz küçük oldu,siz daha büyükte yapabilirsiniz)

1 yorum:

  1. Fatmacım kurabiye süper görünüyo, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil