13 Mart 2011 Pazar

PATATES TOPLARI


Kahvaltı menüsündeki tariflere Aslı hanımın isteği üzerine patates toplarıyla başlıyorum...

Malzemeler;

-5 adet orta boy patates
-1 demet maydonoz
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-yarım limon suyu
-toz kırmızı biber
-çörekotu
-1 kase yoğurt
-tuz
-karabiber

Yapılışı;Patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır.


Haşlanmış patatesler, patates ezeceği yada çatal yardımıyla ezilir.


Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber koyup karıştırılır.Maydonozlar çok ince doğranır.Hazırlamış olduğumuz patatesler ceviz büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır.


Daha sonra bir kısmı toz kırmıza bibere, bir kısmı maydonoza, bir kısmıda çörekotuna bulanır.Baş parmağımızla bastırarak ortası açılır.


İçerisine yogurdun susuz yerinden kaşık yardımıyla koyulur.

Servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. çok şık ,ve lezzetli görünüyorlar.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar kibarsiniz tesekkur ederim ...ayrintili tarif icin ... basarilarinizin devamini dilerim......asli

    YanıtlaSil