17 Mart 2011 Perşembe

PORTAKALLI DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler;

-250 gr yumuşak margarin
-2 yumurta
-1.5 su bardağı tozşeker
-4.5 su bardağı un
-1 su bardağı mısır yada buğday nişastası
-1 su bardağı damla çikolata
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı; Yumurta, yumuşak margarin, tozşeker, kabartma tozu, nişasta ve un yoğrulur.
Portakal kabuğu ve damla çikolata ilave edilir.

Hamur 2 'ye bölünür.Rulo yapılarak şekil verilir.

Streç filmle sıkıca sarılarak buzluğa kaldırılır.

Pişirileceği zaman buzluktan çıkarılarak çözünmesini beklemeden dilimlenir.

Fırına verilir, 180 C'de pişirilir.(Bu ölçülerle 2 tepsi oluyor.Yarısını buzlukta saklayarak daha sonra pişirebilirsiniz.Ben yarısını pişirdim,yarısı hala buzlukta:)

6 yorum:

  1. çok değişik bir teknik.tadı nasıl oluyor acaba?? çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. tadı çok guzel ve pratik.pastane tarifi:)
    heryerde bulamazsın.

    YanıtlaSil
  3. fırında yaklaşık ne kadar kalması gerekiyor??

    YanıtlaSil
  4. yaklaşık olarak 15 dk kadar

    YanıtlaSil
  5. Denedim cok guzel oldu.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  6. defalarca yaptım harika oldu, herkes çok beğendi... Teşekkürler :)

    YanıtlaSil