17 Mart 2011 Perşembe
PORTAKALLI DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler;
-250 gr yumuşak margarin
-2 yumurta
-1.5 su bardağı tozşeker
-4.5 su bardağı un
-1 su bardağı mısır yada buğday nişastası
-1 su bardağı damla çikolata
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu
Yapılışı; Yumurta, yumuşak margarin, tozşeker, kabartma tozu, nişasta ve un yoğrulur.
Portakal kabuğu ve damla çikolata ilave edilir.
Hamur 2 'ye bölünür.Rulo yapılarak şekil verilir.
Streç filmle sıkıca sarılarak buzluğa kaldırılır.
Pişirileceği zaman buzluktan çıkarılarak çözünmesini beklemeden dilimlenir.
Fırına verilir, 180 C'de pişirilir.(Bu ölçülerle 2 tepsi oluyor.Yarısını buzlukta saklayarak daha sonra pişirebilirsiniz.Ben yarısını pişirdim,yarısı hala buzlukta:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok değişik bir teknik.tadı nasıl oluyor acaba?? çok merak ettim.
YanıtlaSiltadı çok guzel ve pratik.pastane tarifi:)
YanıtlaSilheryerde bulamazsın.
fırında yaklaşık ne kadar kalması gerekiyor??
YanıtlaSilyaklaşık olarak 15 dk kadar
YanıtlaSilDenedim cok guzel oldu.Ellerinize saglik.
YanıtlaSildefalarca yaptım harika oldu, herkes çok beğendi... Teşekkürler :)
YanıtlaSil