19 Mart 2011 Cumartesi

KABAKLI BÖREK


Malzemeler;

-3 adet orta boy kabak
-3 yufka
-3 yumurta
-yarım su bardağına yakın sıvıyağ
-2 su bardağı süt
-1 demet dereotu
-biraz kaşar rendesi
-tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı;Yumurta, süt, dereotu, sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber karıştırılır.

Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır.İlave edilir.

Yufkalar parçalara bölünür ve hepsi karıştırılır.

Yağlanmış tepsiye yada borcama dökülür.


180 C'de pişirilir.Pembeleşince üzerine kaşar rendesi dökülür.

Fırından çıkınca sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. merhaba arkadaşım, börek değişik geldi kabaklı tarifleri çok seviyorum.en ksa zamanda denemek isterim.sevgilerimle,hoşçakal.

    YanıtlaSil