17 Mart 2011 Perşembe

GALETA UNLU POĞAÇA


Malzemeler;

-yarım paket yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-2 tane yumurta akı
-2 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un

İçi için;
-1 kase beyaz peynir
-maydonoz

Üzeri için;
-galeta unu

Yapılışı;Yumuşak margarin,sıvıyağ, yoğurt,yumurta akları ve tuz karıştırılır.Un ve kabartma tozu da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.


Beyaz peynir ve ince doğranmış maydonoz karıştırılır.Hamurdan küçük parçalar koparılır.İçine peynir koyulur, kapatılır ve yuvarlanır.


Bir tabağa galeta unu dökülür.Yuvarladığımız hamurlar galeta ununa bulanır.İster buzdolabı poşetine koyarak ister bir kaba koyup buzluğa kaldırılır.Buzlukta şekilleri bozuk olsada pişerken düzeliyorlar.En az 1 gece buzlukta bekletilir.(Bu şekilde 1 ay kadar buzlukta durabilir.Çat kapı bir misafiriniz geldiğinde hemen çıkarıp pişirebilirsiniz ve çok çabuk pişiyor)


Buzluktan çıkarılıp fırın tepsisine dizilir.180 yada 190 C'de pişirilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder