19 Mart 2011 Cumartesi

İNCİRLİ TATLI


Malzemeler;

-3 yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-7 tane kuru incir
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz

Üzeri için;
-1 su bardağı su (sıcak olmasına gerek yok)
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı tozşeker

Muhallebisi için;
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
-5 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 lt süt
-1 paket toz kremşanti

Yapılışı;Kuru incirler sıcak suda biraz bekletilir.

Yumuşayınca küçük küçük doğranır.

Yumurta ve tozşeker çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.Doğranmış incirler ve cevizler ilave edilir.

Borcama dökülür.180 C'de pişirilir.



Kek fırından çıkınca, 1 su bardağı su ve nescafe karıştırılıp sıcakken üzerine dökülür.


Muhallebinin pişirilmesi;Bir tencereye un, nişasta, tozşeker, margarin ve süt koyulur ve karıştırılır.Kaynayınca altı kapatılır.Ilınana kadar arada karıştırılır.(kabuk bağlamaması için)

Muhallebi iyice ılınınca 1 paket toz kremşanti dökülür ve mikserle en az 5 dk. çırpılır.

Kekin üzerine muhallebi dökülür.


1 gece buzdolabında bekletilir.Arzuya göre üzeri süslenir ve servis yapılır.(ben fındık ve toz yeşil fıstıkla süsledim)
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. inciri çok severim bi tatlıda muhallebiyle bukadar yakışıcağını tahmin etmemiştim.çok güzel gözüküyor herkesin denemesini tavsiye ederim.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil