21 Mayıs 2010 Cuma

KADAYIFLI MUHALLEBİ



Malzemeler;

-200 gr kadayıf
-3 yemek kaşığı tozşeker
-2 yemek kaşığı margarin
-ceviz

Muhallebisi için;

-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket kremşanti( toz halinde)

Yapılışı;Kadayıflar fırın tepsisine koyulur ve fırında kurutulur.(arada alt-üst edilir)Daha sonra kadayıflar elle ufalanır.Tencereye alınır.Şeker, margarin ve cevizde ilave edilerek kavrulur.


Muhallebisi için; şeker,un ve süt tencereye konulur ve karıştırılarak pişirilir.Vanilya ilave edilir.Arzuya gore margarin konulur ve mikserle çırpılır.


Daha sonra 1 paket toz kremsanti içine dökülür ve 5 dk mikserle cırpılır.


Borcama dökülür.Borcamın altına cok az kadayıf serpilir.Ben cok koymuyorum cunku kadayıflar yumusuyor.Uzeri strec filmle kaplanır ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir.Hatta 1 gun beklerse daha kıvamlı oluyor.


Dolaptan cıkarılır ve dilim dilim kesilir.Uzerine bol miktarda kadayıflı karısımdan dökülür.Servis sırasında kadayıfı üzerine dökerseniz çıtır çıtır oluyor(önceden dökerseniz yumusuyor).AFİYET OLSUN…

1 yorum:

  1. Bu tatalıyı mutlaka herkes denemeli.tadı süper oluyo.yaz akşamları için mükemmel bir tatlı.elerine sağlık fatmacım...

    YanıtlaSil