26 Mayıs 2010 Çarşamba
KABAK SANDAL
Malzemeler;
-4 kabak
-250 gr kıyma
-8 dilim kaşar
-tuz
-karabiber
-1 fincan zeytinyağı
beşemel sos için;
-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ (1 yemek kaşığı zeytintağı,2 yemek kaşığı tereyağ)
-biraz karabiber ve tuz
Yapılışı;Kabakların baş kısımları kesilir ortadan ikiye bölünür.İç kısmı çıkartılır,yıkanır ve bir tencereye yerleştirilir.Üzerine tuz ve zeytinyağı konur.1çay bardağı su ilave edilir.Önce harlı ateşte sonra kısık atşete yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kıymanın hazırlanışı;Tavaya yağ konur, kıyma ilave edilir.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.Tuz,karabiber ilave edilir.
Kabaklar ateşten alınır ve tepsiye yerleştirilir.
Kavrulmuş kıyma orta kısmına konur.Üzerine beşemel sos dökülür (yarım ölçü beşemel sos yetiyor) ve 200 C’de pişirilir.
Pembeleşince üzerine kaşar dilimleri yerleştirilir.
Kaşarlar eriyince fırından çıkartılır ve servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder