31 Mayıs 2010 Pazartesi

KABAK SALATASI



Malzemeler;

-1 kg kabak
-2 yemek kaşığı un
-2,3 yemek kaşığı sıvıyağ
-5,6 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı mayonez

Yapılışı;Kabaklar yıkanır ve küp küp doğranır.Tencereye koyulur ve biraz su ve tuz konur.


Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Diğer bir tencerede 2 kaşık un ve sıvıyağ kokusu çıkana kadar kavrulur.


Kabaklar ilave edilir ve çatal yardımıyla ezilerek karıştırılır.


Yoğurt ve mayonez ilave edilir iyice harmanlanır.Dilerseniz sarımsakta koyabilirsiniz.Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder