14 Mayıs 2010 Cuma

FENERBAHÇELİ PASTA


Malzemeler;

Pandispanyası için;
-4 adet yumurta
-4 türk kahvesi fincanı toz şeker
-4 türk kahvesi fincanı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-3 yemek kaşığı kaynar su
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Kreması için;

-1 paket çilekli Creme ole

İçi için;

-çilek

Üzeri için;

-1 paket krem şanti

Pastayı kaplamak için;

-şeker hamuru

Yapılışı;Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar en az 5 dak çırpılır.Diğer malzemelerde eklenir ve kelepçeli kalıba dökülür.170-180 C’de pişirilir.
(Pandispanyayı 1 gun önceden yaparsanız daha guzel oluyor)




Çilekli creme ole uzerindeki tarife gore yapılır.Kek 2’ ye yada 3’e kesilir.Kekin arasına creme ole dökülür.Üzerine çilekler dizilir.Kekin diğer kısmı kapatılır.




Üzeri kremsanti ile ince bir şekilde sıvanır.Biraz dolapta bekletilir.


Daha sonra şeker hamuruyla şekil verilir.



2 yorum:

  1. Ellerine saglik cok guzel olmus..Nihaha bende bugun kermese yaptim ama seker hamuru bulamadim,marshmallow fondant yaptim :)varsa marshmallowlu tarifleriniz onu da paylasirmisiniz sevgili fatmazade lezzeti:)biz gurbetciler icin:))

    YanıtlaSil
  2. Pasta nefis gözüküyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil