24 Mayıs 2010 Pazartesi

BALIK ÇORBASI



Malzemeler;

-yarım levrek (250 gr)
-Yarım somon balığı (250 gr)
-2 havuç
-2 patates
-½ demet maydonoz
-10,15 tane karabiber
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ, 2 y.k sıvıyaĞ
-1 orta soğan
-Yarım limon

Yapılışı; Balıklar yıkanır, tencereye alınır.Soğanlar 4 ‘e bölünür.Tane karabiber ve üzerine çıkıncaya kadar su konur.Balıklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Piştikten sonra balık kılçıklarından ayrılır, ufak parçalara bölünür.


Diğer tarafta küçük küçük doğranmış patates ve havuç üzerine çıkıncaya kadar su ve tuz ilave edilir.Yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer bir tencerede 3 kaşık yağ konur, 1 kaşık un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Balığın suyu dökülür.Haşlanan patates ve havuçlar ilave edilir.Kıvamlaşıncaya kadar pişirilir.Yarım limonun suyu ilave edilir.Balık parçaları da ilave edilir.Bir taşım kaynayınca limon suyu ve maydonozla servise alınır.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Ellerine emeklerine saglik hem saglikli hemde nefis bir corba afiyetler olsun.

    YanıtlaSil