27 Mart 2011 Pazar

AYŞE BETÜL'DE KAHVALTI GÜNÜ

Kahvaltı günümüze gelemeyen arkadaşlar için:) Bol çeşitli, şık bir masa hazırlamıştı arkadaşımız,malesef masaya sonradan gelen ikramlıkların hepsinin resmini çekemedim.Ellerine sağlık Betül'cüm...




Menüdekiler...
Tost ekmeği üzerine sucuklu ikramlıklar...

Patatesli börek...

Acuka...

Nesquikli kurabiyeler ve cevizli kekler...

Domates içinde patatesli salata...



19 Mart 2011 Cumartesi

İNCİRLİ TATLI


Malzemeler;

-3 yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-7 tane kuru incir
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz

Üzeri için;
-1 su bardağı su (sıcak olmasına gerek yok)
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı tozşeker

Muhallebisi için;
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
-5 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 lt süt
-1 paket toz kremşanti

Yapılışı;Kuru incirler sıcak suda biraz bekletilir.

Yumuşayınca küçük küçük doğranır.

Yumurta ve tozşeker çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.Doğranmış incirler ve cevizler ilave edilir.

Borcama dökülür.180 C'de pişirilir.



Kek fırından çıkınca, 1 su bardağı su ve nescafe karıştırılıp sıcakken üzerine dökülür.


Muhallebinin pişirilmesi;Bir tencereye un, nişasta, tozşeker, margarin ve süt koyulur ve karıştırılır.Kaynayınca altı kapatılır.Ilınana kadar arada karıştırılır.(kabuk bağlamaması için)

Muhallebi iyice ılınınca 1 paket toz kremşanti dökülür ve mikserle en az 5 dk. çırpılır.

Kekin üzerine muhallebi dökülür.


1 gece buzdolabında bekletilir.Arzuya göre üzeri süslenir ve servis yapılır.(ben fındık ve toz yeşil fıstıkla süsledim)
AFİYET OLSUN...

KABAKLI BÖREK


Malzemeler;

-3 adet orta boy kabak
-3 yufka
-3 yumurta
-yarım su bardağına yakın sıvıyağ
-2 su bardağı süt
-1 demet dereotu
-biraz kaşar rendesi
-tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı;Yumurta, süt, dereotu, sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber karıştırılır.

Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır.İlave edilir.

Yufkalar parçalara bölünür ve hepsi karıştırılır.

Yağlanmış tepsiye yada borcama dökülür.


180 C'de pişirilir.Pembeleşince üzerine kaşar rendesi dökülür.

Fırından çıkınca sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

KAKAOLU ISLAK KURABİYE


Malzemeler;

-yarım paket yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı tozşeker
-1 paket kakao (25 gr)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un

Şerbeti için;
-3 çay bardağı tozşeker
-3 çay bardağı su

Üzeri için;
-1 paket kremşanti+1 su bardağı süt
-nar

Yapılışı;Öncelikle 3 cay bardağı tozşeker ve 3 çay bardağı su kaynatılır.Soğuması için buzdolabına koyulur.

Yumuşak margarin,yumurta, sıvıyağ, tozşeker, kakao karıştırılır.Un, kabartma tozu ve vanilyada koyularak yumuşak bir hamur yoğrulur.

Küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Fırın tepsisine dizilir.

180 C'de üzerleri çatlayana kadar pişirilir.

Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır.



1 bardak süt ve 1 paket kremşanti çırpılır.Buzdolabında biraz soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine kremşanti koyulur.(kremşanti torbasıyla daha düzgün koyuluyor)
Kremşanti üzerinede narlar koyularak süslenir.Farklı meyvelerde koyabilirsiniz.1 gece buzdolabında dinlendirilir.(Kremşanti ve meyveyi 1 gün sonra servis öncesinde de yapabilirsiniz.)AFİYET OLSUN...

17 Mart 2011 Perşembe

PIRASALI MUFFİN


Tadına bakan herkesin çok beğenip tarifini aldığı bir lezzet.Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler;

-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tane ortaboy patates
-1 tane pırasa

Yapılışı;Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz karıştırılır.Un ve kabartma tozu da koyulur.

Pırasa ve patates küçük küçük doğranır.


Diğer malzemelerle karıştırılır.

İster muffin kalıplarına, ister kek kalıbına, isterseniz borcama dökülür.Ama en güzel muffin kalıplarında oluyor.(kağıt kek kalıbı)Kağıt kalıpların daha düzgün durması ve yayılmaması için teflon 12li muffin kalıplarının içine kağıt kalıplar yerleştirilir.

Karışımdan içlerine doldurulur.

180 C'de pişirilir.Fırından çıkınca biraz ılınması beklenir ve servise alınır.AFİYET OLSUN...

PORTAKALLI DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler;

-250 gr yumuşak margarin
-2 yumurta
-1.5 su bardağı tozşeker
-4.5 su bardağı un
-1 su bardağı mısır yada buğday nişastası
-1 su bardağı damla çikolata
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı; Yumurta, yumuşak margarin, tozşeker, kabartma tozu, nişasta ve un yoğrulur.
Portakal kabuğu ve damla çikolata ilave edilir.

Hamur 2 'ye bölünür.Rulo yapılarak şekil verilir.

Streç filmle sıkıca sarılarak buzluğa kaldırılır.

Pişirileceği zaman buzluktan çıkarılarak çözünmesini beklemeden dilimlenir.

Fırına verilir, 180 C'de pişirilir.(Bu ölçülerle 2 tepsi oluyor.Yarısını buzlukta saklayarak daha sonra pişirebilirsiniz.Ben yarısını pişirdim,yarısı hala buzlukta:)