13 Mayıs 2011 Cuma

KREPLİ ISPANAKLI BÖREK


Malzemeler;
-1 kg ıspanak
-1 tane orta boy soğan
-biraz sıvıyag
-tuz
-karabiber
-pulbiber

Krep için;
-yarım lt süt
-2 yumurta
-1.5 su bardağı un

Beşemel sos için,
-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber

Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar

Yapılışı;:Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır.Soğan soyulur ve küçük küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur,soğanlar koyulur ve sotelenir.Daha sonra ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.Karabiber,tuz,pulbiber koyulur ve altı kapatılır.

Krebin yapılışı;Yumurta ve süt çırpılır,un ilave edilir.Biraz tuz konulur.5-10 dk. bekletilir.Eger pütürleri varsa blenderan geçirilir.1 tavaya tereyağ yada sıvıyağ koyulur.Isınınca 1 kepçe krep ilave edilir.Alt-üst edilerek pişirilir.Krepler bitene kadar aynı işlem devam edilir.


Beşemel sosun yapılışı;Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur.Eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Hızla sütü ilave edilir.Telle karıstırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır.


Borcamın en altına bir adet krep konur.

Üzerine ıspanaklı harçtan koyulur.

Üzerine tekrar krep ve ıspanak koyulur.Krepler bitene kadar aynı işlem devam edilir.(yaklaşık 8-10 katlı oluyor)

Üzerine beşamel sos dökülür.

Üzerinede kaşar rendesi koyulur.

200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Çok lezzetli olduğu belli,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. of of of of of bu ne yavvvvv

    YanıtlaSil
  3. Fatmacım bu güzel lezzetler için ellerine sağlık.Hepsi çok güzel gözüküyor.Teşekkürler...Emine

    YanıtlaSil