15 Mayıs 2011 Pazar

ÇİLEKLİ SÜTLÜ TATLI


Mutlaka denemizi tavsiye edeceğim bir tatlı.Hem çok hafif hemde çok lezzetli.Herkesin beğeniceğinin garantisini veriyorum:)

Malzemeler;
-1 lt süt
-2 çay bardağı un
-2 çay bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 paket krem şanti+1 su bardağı süt
-yarım kg çilek
-hindistancevizi

Yapılışı;Süt, şeker, un bir tencerede koyulur ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.Vanilya ilave edilir.

Dikdörtgen borcama bolca hindistancevizi koyulur.

Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden sıcakken borcama dökülür.(yavaşça dökün,hindistancevizleri kalkmasın.)

En az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.(Tavsiyem 1 gece bekletmeniz,ben 1 gece beklettim.)

Bir gün sonra, 1 paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır.Biraz buzdolabında bekletilir.Kremşanti muhallebinin üzerine yayılır.Muhallebi karelere kesilir.


Üzerine çilek dilimleri koyulur.Diğer kare spatula ile üzerine ters çevrilerek kapatılır.Servis tabağına alınır.Hepsine aynı işlem yapılır.Üzerine tekrar çilek koyularak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. genelde rulo yapılıyordu,bu şekilde daha pratik olmuş.ellerine sağlık.Galeta unlu tatlıyı da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Tartlı harika görünüyor ellerine sağlık,kırmızı beyaz çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor,çilek de çok yakışmış.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil