15 Mayıs 2011 Pazar

GALETA UNLU TATLI



Malzemeler;
Keki için;
-4 adet yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-yarım su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 su bardağı galeta unu
-1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;
-4 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı tozşeker

Muhallebisi için;
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
-5 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 lt süt
-1 paket toz kremşanti

Yapılışı;Yumurta ve tozşeker mikserle iyice çırpılır.Sıvıyağ, hindistan cevizi,galeta unu ve kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır.

Borcama yada istediğiniz büyüklükte ısıya dayanıklı bir kaba boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 175 C'lik fırında pişirilir.

Fırından çıkınca sıcak kekin üzerine hazırladığınız ılık sütlü karışım dökülür.

Diğer tarafta; bir tencereye un, nişasta, tozşeker, margarin ve süt koyulur ve karıştırılır.Kaynayınca altı kapatılır.Ilınana kadar arada karıştırılır.(kabuk bağlamaması için)Muhallebi iyice ılınınca 1 paket toz kremşanti dökülür ve mikserle en az 5 dk. çırpılır.Kekin üzerine muhallebi dökülür.

1 gece dolapta beklerse tadı daha güzel oluyor.AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. olsada yesem dedirtti bakınca pasta.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Benim de ne zamandır denemek istediğim bir tatlı,eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok süper bir gürüntü! eminim ki mükemmel bir tattır.
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil