18 Mayıs 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler;

-yarım paket yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı tozşeker
-1 paket kakao (25 gr)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un

Muhallebisi İçin:
-1,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
-1 paket vanilya
-6 yemek kaşığı şeker
-1 yumurta sarısı

üzeri için;
-1 yumurta akı
-1.5 çay bardağı pudra şekeri
-5,6 damla limon suyu

Yapılışı;Muhallebinin malzemeleri karıştırılarak pişirilir.Arada karıştırarak ılınması sağlanır.


Yumuşak margarin,yumurta, sıvıyağ, tozşeker, kakao karıştırılır.Un, kabartma tozu ve vanilyada koyularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Muhallebiden biraz koyulur ve kapatılır.



Fırın tepsisine dizilir.180 C'de pişirilir.



Diğer tarafta üzeri için; yumurta akı,limon suyu ve pudra şekeri mikserle koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.


Yağlı kağıttan kulah yapılır ve içine dökülür.Soğumuş kurabiyelerin üzerine şekil verilerek sıkılır.(dilerseniz kurabiyelerin üzerini daha farklıda süsleyebilirsiniz.)
Biraz bekledikten sonra kurabiyelerin üzerinde donduklarını görüceksiniz.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. merhabalar canım bloğunu gezdim harika tariflerin var
    kurabiyende süper görünüyor çok güzel açıklamalı anlaşılır olmuş canım ellerine emeğine sağlık
    selamlar

    YanıtlaSil