19 Mayıs 2011 Perşembe
PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler;
-5 yufka
-3 yumurta
-1.5 su bardağı süt
-7 tane orta boy patates
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 tatlı kaşığı nane
-yarım tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
-1 yumurta
Yapılışı;Patatesler soyulur, haşlanır.Haşlandıktan sonra sıcakken ezilir.Sıvıyağ, süt, yumurta, tuz, pulbiber, nane koyulur ve karıştırılır.
1 yufka masanın üzerine açılır.Patatesli harçtan üzerine koyulur.
2. yufka üzerine yayılır.Tekrar patatesli harçtan koyulur.Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.Sonra rulo şeklinde sarılır.
Yufka 2'ye kesilir.Üzerine streç film sarılır.1 gece buzdolabında beletilir.
Ertesi gün yufkalar 1-2 parmak genişliğinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sürülür.190-200C'de pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok severim patatesli böreği ellerine sağlık..
YanıtlaSilNane patatesli böreğe çok yakışıyor. Ellerine sağlık görüntüsü nefis.
YanıtlaSilMerhabalar Fatma hanim,sayfanizdaki tüm emekleriniz icin size cok tesekkür ediyor kolayliklar diliyorum,nerdeyse tüm tariflerinize masalariniza göz attim,hepsi cok isime yarayacak,ayrica degisik tarifler!Ellerinize saglik diyorum,sizin,ablanizin,annnenizin ve tüm arkadaslarinizin,sevgiler...
YanıtlaSil