31 Mayıs 2010 Pazartesi

KABAK SALATASI



Malzemeler;

-1 kg kabak
-2 yemek kaşığı un
-2,3 yemek kaşığı sıvıyağ
-5,6 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı mayonez

Yapılışı;Kabaklar yıkanır ve küp küp doğranır.Tencereye koyulur ve biraz su ve tuz konur.


Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Diğer bir tencerede 2 kaşık un ve sıvıyağ kokusu çıkana kadar kavrulur.


Kabaklar ilave edilir ve çatal yardımıyla ezilerek karıştırılır.


Yoğurt ve mayonez ilave edilir iyice harmanlanır.Dilerseniz sarımsakta koyabilirsiniz.Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN…

26 Mayıs 2010 Çarşamba

KABAK SANDAL



Malzemeler;

-4 kabak
-250 gr kıyma
-8 dilim kaşar
-tuz
-karabiber
-1 fincan zeytinyağı

beşemel sos için;
-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ (1 yemek kaşığı zeytintağı,2 yemek kaşığı tereyağ)
-biraz karabiber ve tuz

Yapılışı;Kabakların baş kısımları kesilir ortadan ikiye bölünür.İç kısmı çıkartılır,yıkanır ve bir tencereye yerleştirilir.Üzerine tuz ve zeytinyağı konur.1çay bardağı su ilave edilir.Önce harlı ateşte sonra kısık atşete yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Kıymanın hazırlanışı;Tavaya yağ konur, kıyma ilave edilir.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.Tuz,karabiber ilave edilir.

Kabaklar ateşten alınır ve tepsiye yerleştirilir.


Kavrulmuş kıyma orta kısmına konur.Üzerine beşemel sos dökülür (yarım ölçü beşemel sos yetiyor) ve 200 C’de pişirilir.



Pembeleşince üzerine kaşar dilimleri yerleştirilir.


Kaşarlar eriyince fırından çıkartılır ve servis yapılır.AFİYET OLSUN...

24 Mayıs 2010 Pazartesi

BALIK ÇORBASI



Malzemeler;

-yarım levrek (250 gr)
-Yarım somon balığı (250 gr)
-2 havuç
-2 patates
-½ demet maydonoz
-10,15 tane karabiber
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ, 2 y.k sıvıyaĞ
-1 orta soğan
-Yarım limon

Yapılışı; Balıklar yıkanır, tencereye alınır.Soğanlar 4 ‘e bölünür.Tane karabiber ve üzerine çıkıncaya kadar su konur.Balıklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Piştikten sonra balık kılçıklarından ayrılır, ufak parçalara bölünür.


Diğer tarafta küçük küçük doğranmış patates ve havuç üzerine çıkıncaya kadar su ve tuz ilave edilir.Yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer bir tencerede 3 kaşık yağ konur, 1 kaşık un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Balığın suyu dökülür.Haşlanan patates ve havuçlar ilave edilir.Kıvamlaşıncaya kadar pişirilir.Yarım limonun suyu ilave edilir.Balık parçaları da ilave edilir.Bir taşım kaynayınca limon suyu ve maydonozla servise alınır.AFİYET OLSUN...

21 Mayıs 2010 Cuma

TRUFF



Malzemeler;

-2 su bardağı kek kırıntısı
-yarım su bardağı krema
-1 su bardağı eritilmiş çikolata (sütlü küvertür yada sütlü çikolata)
-biraz hindistan cevizi
-biraz fıstık

Yapılışı;Kek kırıntıları rondoda çekilir ve bir kaba alınır(yenmemiş keklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz),üzerine krema eklenir ve iyice karıştırılır,diğer tarafta çikolata benmari usulü eritilir sonra karıştırma kabına alınır,iyice karıştırıp,yoğurduktan sonra bir süre buzdolabında bekletilir.


soğuyunca yani kıvam alınca dolaptan çıkarıp küçük küçük parçalar koparıılır ve içine fındık koyularak yuvarlanır.Sonra hindistan cevizine, fıstığa vs... bulanır.


Bir sure daha dolapta bekletilir.AFİYET OLSUN...(eger kalabalık misafir gelicekse malzemeler kesinlikle az gelir aynı oranlarda ölçüleri arttırabilirsiniz,benim bu yaptıgım ölçülerde az oldu sayılır.Gerci ben cok yapmaya alıştıgım için elim aza gitmiyor:)

KADAYIFLI MUHALLEBİ



Malzemeler;

-200 gr kadayıf
-3 yemek kaşığı tozşeker
-2 yemek kaşığı margarin
-ceviz

Muhallebisi için;

-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket kremşanti( toz halinde)

Yapılışı;Kadayıflar fırın tepsisine koyulur ve fırında kurutulur.(arada alt-üst edilir)Daha sonra kadayıflar elle ufalanır.Tencereye alınır.Şeker, margarin ve cevizde ilave edilerek kavrulur.


Muhallebisi için; şeker,un ve süt tencereye konulur ve karıştırılarak pişirilir.Vanilya ilave edilir.Arzuya gore margarin konulur ve mikserle çırpılır.


Daha sonra 1 paket toz kremsanti içine dökülür ve 5 dk mikserle cırpılır.


Borcama dökülür.Borcamın altına cok az kadayıf serpilir.Ben cok koymuyorum cunku kadayıflar yumusuyor.Uzeri strec filmle kaplanır ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir.Hatta 1 gun beklerse daha kıvamlı oluyor.


Dolaptan cıkarılır ve dilim dilim kesilir.Uzerine bol miktarda kadayıflı karısımdan dökülür.Servis sırasında kadayıfı üzerine dökerseniz çıtır çıtır oluyor(önceden dökerseniz yumusuyor).AFİYET OLSUN…

19 Mayıs 2010 Çarşamba

NUTELLALI KURABİYE



Malzemeler;

-1 paket margarin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı nişasta(mısır yada buğday)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-nutella
-alabildiği kadar un(yaklaşık 5 bardak)

Yapılışı;margarin(eritilmemiş),sıvıyağ, pudra şekeri iyice karıştırılır.Nişasta, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.En az 15-20 dk. dinlendirilir.


Elde ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Yuvarlanır.Ortası oyulur.İçerisine 1 çay kaşığı nutella yerleştirilir ve yuvarlak şekil verilir.



Yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir.170-175 'de pembeleşmeden pişirilir.



Afiyet olsun...

14 Mayıs 2010 Cuma

FENERBAHÇELİ PASTA


Malzemeler;

Pandispanyası için;
-4 adet yumurta
-4 türk kahvesi fincanı toz şeker
-4 türk kahvesi fincanı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-3 yemek kaşığı kaynar su
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Kreması için;

-1 paket çilekli Creme ole

İçi için;

-çilek

Üzeri için;

-1 paket krem şanti

Pastayı kaplamak için;

-şeker hamuru

Yapılışı;Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar en az 5 dak çırpılır.Diğer malzemelerde eklenir ve kelepçeli kalıba dökülür.170-180 C’de pişirilir.
(Pandispanyayı 1 gun önceden yaparsanız daha guzel oluyor)




Çilekli creme ole uzerindeki tarife gore yapılır.Kek 2’ ye yada 3’e kesilir.Kekin arasına creme ole dökülür.Üzerine çilekler dizilir.Kekin diğer kısmı kapatılır.




Üzeri kremsanti ile ince bir şekilde sıvanır.Biraz dolapta bekletilir.


Daha sonra şeker hamuruyla şekil verilir.