11 Ocak 2011 Salı

ISLAK KEK


Malzemeler;

-3 yumurta
-1,5 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1,5 paket kakao
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 su bardağı un
-istege göre ceviz

Yapılışı;Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle iyice çırpılır.



Sıvıyağ,süt ve kakao eklenir, çırpılır.Karışımından buyuk bir bardak ayrılır.


Geri kalan kek karışımına un,kabartma tozu ve vanilya elenerek koyulur.İsterseniz cevizde koyabilirsiniz.Borcama dökülür.



175 C’de pişirilir.


Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken dilimlere kesilir ve yarım su bardağı sütle ıslatılır.Sonra ayırdıgımız sosta kekin üzerine dökülür.



Soğuyunca servis yapılır.AFİYET OLSUN…

4 yorum: