6 Ocak 2011 Perşembe

BUZLUK BÖREĞİ



Malzemeler;

-5 adet yufka
-biraz sıvıyağ (yufkalara surmek için)

İçi için;

-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-yarım kg kıyma
-1 adet orta boy soğan
-karabiber
-tuz

Yapılışı;Tencereye sıvıyağ konur.İnce doğranmış soğan ve kıyma ilave edilir.Kıyma suyunu çekene kadar pişirilir.Tuz ve karabiber eklenir ve altı kapatılır.


Diğer tarafta yufkalar tek tek açılır.Biraz sıvıyağ sürülür.


Yufka 4 'e bölünür.4 parçadan biri alınır.2 kenarından ortaya doğru katlanır.Kıymalı içten konulur.Ve sarılır.Tum yufkalara aynı işlem yapılır.




Yufkalar bittikten sonra buzluğa kaldırılır.

İster bigun önceden yapıp buzluğa atın isterseniz 1 hafta önceden yapıp buzluğa koyabilirsiniz.Daha sonra pişirilceği gun buzluktan çıkarılıp suyun altına tutulur.


Hemen tepsiye dizilip fırına koyulur.Yumurta sarısı surmeden 200 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder