5 Ocak 2011 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU PIRASA


Malzemeler;

-1,5 kg pırasa
-1 fincan sıvıyağ
-tuz
-1 çay kaşığı şeker

Beşamel sos için;

-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ (1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz, karabiber

Üzeri için; 150 gr kaşar

Yapılışı; Bir tencereye sıvıyağ konur.Pırasalar 2-3 cm eninde doğranır ve ilave edilir.Tuzu ve şekeri ilave edilir.Kısık ateşte ağzı kapalı bir tenecerede pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sonra bir borcama dökülür.




Beşamel sosun yapılışı;Un ve yağ pembeleşmeden kavrulur.Sütü ilave edilir.Kaynamaya başlayınca altı kapatılır.Tuzu ve karabiberi ilave edilir.

Pırasaların üzerine beşamel sos dökülür.


200 C’de fırınlanır.Biraz pembeleştikten sonra kaşar rendesi ilave edilir.Kaşarlar eriyince alınır ve servis yapılır.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder