2 Nisan 2013 Salı

KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK


Hem çok basit hemde farklı bir sunum isteyenler için su böreği tadında güzel bir börek...
Malzemeler;
 -5 yufka
 -2 yumurta
 -1 su bardağı süt
-1 şişe maden suyu (200 ml)
 -yarım su bardağı sıvıyağ

 İçi için;
 -1 büyük kase beyaz peynir yada lor
-maydonoz

 Yapılışı;
 -Yumurta,sıvıyağ,süt ve maden suyu karıştırılır.
 
 -Kek kalıbı yağlanır.1. yufka kalıbın heryerini kapatıcak şekilde yerleştirilir.(1.yufkanın ortası delinmeyecek).Fırça yardımıyla sostan biraz sürülür.
 
-2. yufka dört parçaya bölünür.Her parça sosa batırılır ve kalıbın içine yerleştirilir.Üzerine biraz peynir serpiştilir.
 
-3. yufkada aynı şekilde dört parçaya bölünür ve sosa batırılıp peynirin üzerine yerleştirilir.Üzerine tekrar peynir serpiştirilir.
 
-4. yufkayada aynı işlem yapılır ve kalan peynir serpiştilir.
 -5. yufkada sosa batırılıp kalıbın üzerine yerleştirilir.Sostan kalırsa üzerine gezdirilir.İlk yufkanın ortada kalan kısmı delinir ve sarkan yufkalar her tarafını örtecek şekilde üzerine kapatılır.1 gece buzdolabında bekletilir.

 
-180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN

 

4 yorum:

  1. çok güzel bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel gözüküyor.börek için farklı bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ama bu çok şıkkkkk bayıldım :) harika bir fikir.

    YanıtlaSil
  4. ÜSTÜ KIZARDI AMA NE İÇİ NEDE ALTI PİŞMEDİ 45 DAKİKA FIRINDA KALMASINA RAĞMEN :(

    YanıtlaSil