1 Nisan 2013 Pazartesi

MANTARLI YEŞİL SOĞANLI TART


Yeşil soğan sevmeyen biri olarak çok beğenerek yediğim bir tarif oldu.İçinde okadar çok yeşil soğan olmasına rağmen hiç anlaşılmıyor ve bende hiç anlamadım:)Denenmesi gereken tariflerden biri,hemen deneyin derim.

 Malzemeler;
Hamuru için;
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta
 -Yarım paket eritilmiş margarin
 -2 su bardağı un
 -1 paket kabartma tozu
 -1 tatlı kaşığı tuz

 İç malzemesi için;
-1 kavanoz konserve mantar
 -2 demet yeşil soğan
-1 tane kuru soğan

Üzeri için;
 -1 kutu krema
-kaşar rendesi

 Yapılışı;
-Tart hamuru için, hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur.Yarım saat kadar dinlendirilir.
 Kuru soğan, yeşil soğanla birlikte doğranır ve biraz sotelenir.Doğranmış mantarlar ilave edilir.Ocağın altı kapatılır
.

 -Hamur, merdaneyle açılır.Tart kalıbına yada yuvarlak bir fırın kabına göre açılır.Yağlanmış fırın kabına bastırarak düzeltilir..(ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
-Üzerine iç malzeme dökülür
.

-Onun üzerinede krema dökülür.
 

-170-180 C'lik fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıp kaşar rendesi dökülür.
-Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. mantara bayılırım.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel tarifleriniz için ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil