13 Aralık 2010 Pazartesi

ISPANAK GRATEN


Malzemeler;

-1 kg ıspanak
-1 tane orta boy soğan
-biraz sıvıyag
-tuz
-karabiber
-pulbiber

Beşemel sos için,

-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber

üzeri için;

-rendelenmiş kaşar

Yapılışı:Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır.Soğan soyulur ve küçük küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur,soğanlar koyulur ve sotelenir.Daha sonra ıspanaklar ilave edilir ve biraz sotelenir.(çok pişmesine gerek yok).


Beşemel sosun yapılışı;Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur.Eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Hızla sütü ilave edilir.Telle karıstırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır.

Ispanaklar ılınınca suyu sıkılarak borcama alınır.


Üzerine beşemel sos dökülür.Onun üzerinede kaşar rendesi dökülür.200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...


Not:ıspanak yerine pazıda olabilir,lezzet olarak ikiside aynı.Hatta pazıyla yapmak daha kolay-yıkama acısından:)

3 yorum:

  1. ellerine sağlık görüntü harika...

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzu yeni keşfettim :) Ellerinize sağlık,
    Ispanağın her halini çok severim... İzlemeye aldım :))))
    Bana da beklerim... http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    sevgiler...

    YanıtlaSil