11 Aralık 2010 Cumartesi

HAŞHAŞLI TATLI



Malzemeler;

-3 adet yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı haşhaş
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu

şerbeti için; -2 su bardağı tozşeker
-2 su bardağı su

üzeri için; 1 paket kremşanti

Yapılışı; Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt,irmik, haşhaş, un ve kabartma tozu ilave edilir.Borcama dökülür.175 C'de pişirilir.



2 su bardağı su ve 2 su bardağı tozşeker kaynatılır.Ilınması için bekletilir.



1 Paket kremsanti 1 su bardağı sütle çırpılır ve buzdolabında soğutulur.
Haşhaşlı kek piştikten sonra fırından cıkarılır.Sıcak keke ılık serbet dökülür.


Biraz ılındıktan sonra kremsanti üzerine yayılır.



Biraz dinlekdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder