11 Aralık 2010 Cumartesi
HAŞHAŞLI TATLI
Malzemeler;
-3 adet yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı haşhaş
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
şerbeti için; -2 su bardağı tozşeker
-2 su bardağı su
üzeri için; 1 paket kremşanti
Yapılışı; Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt,irmik, haşhaş, un ve kabartma tozu ilave edilir.Borcama dökülür.175 C'de pişirilir.
2 su bardağı su ve 2 su bardağı tozşeker kaynatılır.Ilınması için bekletilir.
1 Paket kremsanti 1 su bardağı sütle çırpılır ve buzdolabında soğutulur.
Haşhaşlı kek piştikten sonra fırından cıkarılır.Sıcak keke ılık serbet dökülür.
Biraz ılındıktan sonra kremsanti üzerine yayılır.
Biraz dinlekdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder