2 Nisan 2013 Salı

KOLAY ŞEKERPARE


Çok pratik bir okadar da yapımı basit bir tatlı.Ayrıca şerbetide kaynatılmıyor.
 Malzemeler;
-2  yumurta (birinin sarısı üzerlerine sürülcek)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-3 su bardağı kadar un
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
-3 su bardağı su
-3 su bardağı tozşeker

Yapılışı;
-Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.Fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.


-Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

-Şerbeti için;su ve şeker bir kaba koyulur.Şeker eriyene kadar karıştırılır.(kaynatmıyoruz)
-Fırından çıkan sıcak tatlılar şerbete atılır.1-2 dk. bekletilir.


-Şerbetten alınan tatlılar bir kaba alınır ve kalan şerbet üzerine dökülür.(tatlı bütün şerbeti çekiyor)En az 1-2 saat bekletilir.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Efenim merhabalar tarifleriniz ve bu tariflerde kullandığınız tabaklariniz çok güzeller..tariflerinizde kullandığınız su bardağı ölçünüz 200 ml'lik bardakmi acaba. tesekkurler...Elif

    YanıtlaSil
  2. Evet herzaman 200 ml 'ilk su bardağı kullanıyorum:)

    YanıtlaSil