2 Aralık 2012 Pazar

ŞERİT POĞAÇA

Bu aralar en çok yapılan bir poğaça tarifi vermek istiyorum.Şekil olarak farklı ve de herkesin severek yediği yumuşaçık poğaçalar oldular.
Malzemeler;
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine sürmek için)
-1 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı susam
-4 su bardağı un
-1 küçük paket yaşmaya
-1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;
-beyaz peynir ve maydonoz

Yapılışı;
-Yogurma kabının içerisine ılıttığınız süt,su ve yaşmaya koyulur.Üzerine tozşeker eklenir.Maya ve şeker eriyene kadar elinizle güzelce karıştırılır.Daha sonra sıvı yağı,yumurta akı,susam ve tuzu eklenir biraz daha karıştırdıktan sonra yavaş bir şekilde un eklenir.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve açılır.Açılan hamurun bıçakla uçları kesilir.Bir kenarına peynir konulur ve yuvarlanır.
-Ay şeklinde kıvrılır ve fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 C'delik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. tariflerinizi çok beğeniyorum.açık ve anlaşılır olması çok güzel.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş ellerine sağlık canım.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.görüntüsü mükemmel olmuş.en kısa zamanda yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil