30 Aralık 2012 Pazar

PATATESLİ PİZZA

Kahvaltı için çok basit bir okadar lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum...

Malzemeler;
-4 tane orta boy patates
-1 tane kuru soğan
-3 tane sivribiber
-1 parmak sucuk,biraz sosis,biraz konserve mantar(dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz zeytin,mısır vs)
-2,3 yemek kaşığı zeytinyağı
-rendelenmiş kaşar
-1 çay kaşığı nane
-1çay kaşığı pulbiber
-tuz,karabiber
Yapılışı; -Tavaya zeytinyağı koyulur,soğan küçük küçük doğranır.Soğanlar sotelenir.
-Patatesler soyulur ve küp küp doğranır.Soğanlar biraz sotelendikten sonra patatesler ilave edilir.Patatesler pişmeye yakın doğranmış sucuk,sivribiber,sosis ve mantar ilave edilir.
-Baharatlar ilave edilir.Patatesler piştiyse ocağın altı kapatılır.
-Pişen malzemeler fırın kabına boşaltılır.Üzerine bol kaşar rendesi serpilir.200 C'de kaşarlar eriyene kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN

NOT;Benim verdiğim ölçüler ortaboy kalıp için.Benim bu seferki kulladığım fırın kabı küçük olduğu için 2 tane patates yeterli geldi.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.yeni tariflerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil