15 Aralık 2012 Cumartesi

HALLEY PASTA


Malzemeler;
-5 yumurta
-2 su bardağı tozşeker
-2 çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı süt
-4 su bardağı un
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Sosu için;
-3 su bardağı süt
-5 yemek kaşığı tozşeker
-6  yemek kaşığı kakao

Kreması için;
-yarım lt süt
-7 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-6 yemek kaşığı tozşeker
-1 paket vanilya
-100 gr labne peyniri

Üzeri için;
-hindistan cevizi

Yapılışı;

-Keki için;Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt, ilave edilir çırpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya eklenir,karıştılır.Fırın tepsisine dökülür.

-Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de pişirilir.

-Kek soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla yada bardakla kesilir.İsterseniz bıçakla kare olarakta kesebilirsiniz.

-Sos için,süt,şeker ve kakao karıştırılır.Kestiğiniz keklerin her tarafı sosa bulanır.En az 2 saat buzdolabında bekletilir.

-Kreması için;süt,yumurta,un ve tozşeker çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılır ve vanilya ve labne peyniri ilave edilir,karıştırılır.

-2 saat sonra buzdolabındaki sosa bulanmış kekler çıkarılır ve ortalarından (enlemesine) ikiye kesilir.Arasına kremadan koyulur ve diğer kek üzerine kapatılır.Hindistan cevizine bulanır.
Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN


9 yorum:

  1. kremalı denemedim ama nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel olmuş bunlar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküyor .ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. halley pastanın görüntüsü süper.en kısa zamanda denicem.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Müthiş lezzetli görünüyor..
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba ben gedim...
    ama bu pastalar çok şirin olmuş...
    ellerinize sağlık...

    sizi izlemeye aldım...
    sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.

    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com


    YanıtlaSil
  8. süper görüntü ! ellerinize sağlık !!

    YanıtlaSil