13 Şubat 2014 Perşembe

KAYMAKLI POĞAÇA


Malzemeler;
-2 yumurta (birinin sarısı ayrılıcak)
-100 gr kaymak
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık süt
-4 su bardağına yakın un
-2 yemek kaşığı tozşeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1 paket yaşmaya

İç malzemesi;
-biraz beyaz peynir

Yapılışı;
-Yumurta, tereyağ, sıvıyağ, kaymak,tuz karıştırılır.Yaşmaya, ılık süt içinde şekerle birlikte karıştırılır ve diğer malzemelere ilave edilir.Yavaş yavaş un ilave edilir.Hamur yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
 

-Hamurdan cevizde biraz daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır.İçine beyaz peynir koyulur ve kapatılır.Fırın tepsisine dizilir.
 

-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılır.

-Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN

Not:Sıcak servis yapılmasını tavsiye ediyorum.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık eminim çok nefistir poğaçayı çok severim kaymaklısını yemedim denemek nasip olur inşaAllah sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil