3 Ocak 2012 Salı

ISPANAKLI PASTIRMALI MUSKA BÖREĞİ



Malzemeler;

-4 yufka
-1 adet soğan
-100 gr pastırma
-yarım kg ıspanak
-rendelenmiş kaşar
-tuz ,karabiber
-1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine sürmek için;
-1 yumurta

Yapılışı; bir tencereye biraz sıvıyağ konur ve soğan doğranır ,sotelenir.Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve sotelemeye devam edilir.Pastırmalar küçük küçük doğranır ve ilave edilir.Ocaktan alınır.Tuz,karabiber ilave edilir.




Yufka tezgaha yada masaya yayılır.Yumurta ve sütlü harçtan sürülür.4 parmak genişliğinde uzun uzun kesilir.İç harçan konulur.Kaşar rendesi ilave edilir.Muska şeklinde sarılır.


Fırın tepsisine dizilir.üzerine yumurta sürülür.200 C’de pişirilir.AFİYET OLSUN…



3 yorum:

  1. ellerine sağlık adaşım çok güzel tarif ederek resimlerle açıklamışsın
    harika çıtır görünüyor böreğin
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ıspanaklıda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık cnm çok güzel görünüyor gerçekten:))

    YanıtlaSil