28 Haziran 2011 Salı

ÜÇ RENKLİ BÖREK


Malzemeler;

-4 yufka
-3 tane havuç
-Yarım kg ıspanak yada pazı
-250 gr pastırma yada mantar
-biraz sıvıyağ ve su
-1 yumurta

Yapılışı;havuçlar rendelenir ve biraz sotelenir.

Ispanak yada pazı doğranır,soğanla birlikte biraz sotelenir.

Birinci yufka masaya açılır ve sıvıyağlı sulu karışımla hafifçe yağlanır.İkinci yufka üzerine serilir.Sıvıyağdan sürülür ve üzerine ıspanaklar yayılır.

Üçüncü yufka serilir,sıvıyağ sürülür.Pastırmalar elle parçalara bölünür üzerine serpilir.
Dördüncü yufka serilir,sıvıyağ sürülür.Havuçlar üzerine yayılır.

Yufkalar rulo şeklinde sarılır, ikiye bölünür.


Üzerine yumurta sürülür.

180 C'de pişirilir.Fırından çıktıktan sonra dilimlere kesilerek servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Hayırlı kandiller canım.
    Ellerine sağlık,nefis görünüyor.Benimde sevdiğim ve zevkle ikram ettiğim şık sunumlu bir börek

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel anlatmışsın :)
    Ve ne nefis olmuş renkli börekler,ellerine sağlık canım..
    Hayırlı,kutlu,dua dolu kandiller diliyorum..
    Dualarında hatırlanmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinr sağlık cnm.Bu börek görüntüsü kadar lezzetlide bir börek.Tarifi denemiş biri olarak herkese tavsiye edebilirim...

    YanıtlaSil