30 Haziran 2011 Perşembe

FİNCAN BÖREĞİ


Malzemeler;
-5 yufka
-2 adet kuru soğan
-yarım kg kuşbaşı
-4,5 adet sivribiber
-pulbiber
-karabiber
-tuz
-3 yemek kaşığı tereyağ
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-3 yumurta

Yapılışı;Kuşbaşı doğranmış etler, yumuşayana kadar tencerede pişirilir.Üzerine ince doğranmış biber ve soğan eklenir, iyice kavrulur.Kavrulduktan sonra soğuması için bir kenara alınır.Karabiber,pulbiber,tuz ilave edilir.

Diğer tarafta 2 yumurta, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağ karıştırılır.

Her bir yufka 4 parçaya bölünür.

Yufkaları ortalarından tutup fincanın (küçük boy nescafe fincanı)içine yerleştirilir.
Sonra sıvıyağlı karışımdan içine 1 kaşık koyulur.Yufkanın sarkan kenarlarından biri üzerine kapatılır.İç harçtan koyulur.

Diğer sarkan kenarlarada sıvıyağlı karışımdan sürülür ve üzerine kapatılır.
Fincan içine iyice bastırılır.

Fırın tepsisine ters çevrilir.

Üzerine yumurta sürülür.

180-190C'de pişirilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder