2 Nisan 2011 Cumartesi
ÇÖREKOTLU KURABİYE(TUZLU)
Malzemeler;
-1 paket margarin oda sıcaklığında
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
-yarım çay bardağı toz şeker
-yarım çay bardağı çörekotu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
Yapılışı;Margarin, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker,çörekotu,tuz karıştırılır.
Un, kabartma tozu ilave edilir, yoğrulur.
İster kalıpla kesilir, ister elinizle ufak ufak yuvarlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
170 C'de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
elleriner sağlık fatmacım.tarifi deneyen biri olarak herkese tavsiye ederim.çok lezzetli bir kurabiye.bu tariflerin için çok tyeşekkür ederim... nihal
YanıtlaSil