2 Nisan 2011 Cumartesi

ÇÖREKOTLU KURABİYE(TUZLU)



Malzemeler;
-1 paket margarin oda sıcaklığında
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
-yarım çay bardağı toz şeker
-yarım çay bardağı çörekotu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un


Yapılışı;Margarin, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker,çörekotu,tuz karıştırılır.

Un, kabartma tozu ilave edilir, yoğrulur.

İster kalıpla kesilir, ister elinizle ufak ufak yuvarlanır.


Üzerine yumurta sarısı sürülür.

170 C'de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. elleriner sağlık fatmacım.tarifi deneyen biri olarak herkese tavsiye ederim.çok lezzetli bir kurabiye.bu tariflerin için çok tyeşekkür ederim... nihal

    YanıtlaSil