Malzemeler;
-3 yufka
-300 gr kıyma
-3 tane orta boy kuru soğan
-tuz,karabiber,pulbiber
-1 kase sıvıyağ
-biraz un( yufkaların üzerine serpmek için)
Yapılışı;
-Soğanlar küçük küçük doğranır ve kıymayla birlikte kavrulur.Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilir.Pişince ocağın altı kapatılır.
-Yufka masaya yada tezgaha açılır.Önce yufkanın heryerine sıvıyağ sürülür.Daha sonra biraz un serpilir.
-Yufka 2'ye katlanır.Tekrar sıvıyağ sürülür ve biraz un serpilir.Kıymalı harçtan koyulur.
-Rulo şeklinde sarılır.2'ye kesilir.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.(ben 1 gece buzdolabında beklettim.Eğer vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz )
-Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sadece sıvıyağ sürülür.180-190 C'de pişirilir.Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEn iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri
Bunu sadece patatesli yapmıştım, iç harcı değiştirmek iyi fikir :)
YanıtlaSil