15 Kasım 2012 Perşembe

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE

Genelde herkes cheesecake i kelepçeli kalıpta yapar.Ben biraz daha farklı bir şekilde dikdörtgen borcamda yaptım.Aradaki peynirli kısım daha ince oldu.Hem tat olarak hemde görüntü olarak daha hoş oldu. Malzemeler;
-3 yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-yarım kg süzme yoğurt
-1 kutu krema
-1 kutu labne peyniri
-3 yemek kaşığı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Tabanı için;
-2 paket eti burçak bısküvi
-2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;
-1 paket Dr. Oetker ahududu-çilekli sos

Yapılışı;
-Öncelikle bisküviler robot yardımıyla un haline getirilir.Eritilmiş tereyağ ilave edilir ve karıştırılır.Elimizle bastırılarak dikdörtgen borcama yayılır.

-Süzme yoğurt,krema ve labne peyniri bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.Tozşeker ilave edilir,karıştırmaya devam edilir.Yumurtalar teker teker ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.

-Un,kabartma tozu,vanilya eklenir ve karıştırılır.Karışım bisküvilerin üzerine dökülür.175 C'de 20-25 dk  üzeri hafif  renk değiştirene kadar pişirilir.

-Dr. Oetker çilekli sos 3çay bardağı suyla pişirilir.Soğuyan cheesecake in üzerine dökülür.1 gece buzdolabında dinlendirilir.Cheesecake dilimlenerek sevis yapılır.AFİYET OLSUN
NOT:Cheesecake pişerken fırının içine (ayrı bir kapta) ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak cheesecake i pişirirsek üzerinin çatlamasını önlermişiz.Bunu bende yeni öğrendim.Bidakine bu şekilde denicem.

3 yorum:

  1. oyyy nefis olmuş bu .yapıcam mutlaka...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Fatma Hanım Cheescakeniniz çok güzel gözüküyor eminim lezzeti de çok güzeldir bende yapmak istiyorum fakat cheescakekin pişirme ve dinlenme süresi bana biraz geri adım attırıyor ama yine de yapacağım size sorum bu ortasındaki peynirli kısmın kıvamı nasıl yoğun bir karışım mı yoksa akıcı mı olacak ve pişince ortasındaki kısım sert oluyor mu benim gibi cheescake sever insanlar için işin püf noktasını açıklarmısınız şimdiden teşekkürler tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar
    Cheesecake niz,pisirdiginiz kalıbı salladiginizda kenarları sallanmıyor ortası sallanıyorsa pişmistir.ORtasindaki peyniri kısım merak etmeyin cıvıl olmaz durdukca kıvamı daha da güzel olacaktır.en az 1 gece buzdolabında dinlendirip daha sonra servis yapın.

    YanıtlaSil