14 Kasım 2012 Çarşamba

ÇATLAK KURABİYE

Bu kurabiyenin tarifini aldığımdan beri defalarca yaptım.Kesinlikle görüntüsü gibi tadıda harika.İçi kek kıvamında farklı bir kurabiye.

Malzemeler;
-1 adet çırpılmış yumurta
-yarım su bardağı tozşeker(ince çekilmiş)
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı portakal suyu
-2 yemek kaşığı tereyağ (25 gr)
-1 küçük paket kakao (25 gr)
-yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
-Tozşeker mutfak robotunda biraz çekilir.Tereyağ,un,kabartma tozu,kakao,şeker karıştırılır.
 -Tereyağı,portakal suyu ve çırpılmış yumurta ilave edilir,yoğrulur.Streç filme sarılarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve pudra şekerine bulanır.Fırın tepsisine dizilir.
-Önceden ısıtılmış 180 C'delik fırında yaklaşık 10 dk. pişirilir.AFİYET OLSUN

NOT:Kurabiyelerin kek gibi bir kıvamı oluyor buyüzden 10 dk lık süreyi sakın aşmayın.İçi pişmemiş gibi gelebilir ama durdukça içini çekiyor.Birde mutlaka buzdolabında en az 1 saat bekletin ve hamuru yuvarlama işlemini çabuk yapıp kurabiyeleri hemen pişirmenizi tavsiye ediyorum.

3 yorum:

  1. fatmazade bu güzel kurabiyeler cayın yanında enfes olurdu. ellerine sağlık . yeni tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuşlar...

    YanıtlaSil