19 Aralık 2011 Pazartesi

HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK



Malzemeler;
-1 kg. ıspanak yada pazı
-8 adet hamburger ekmeği(misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
-1 adet soğan
-biraz sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-pulbiber
-hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt

Beşamel sos için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber

Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar

Yapılışı;Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir.Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir.(ben pazı kullandım)Tuz, pulbiber ve karabiber ilave edilir.
Beşamel sos için;bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Süt ilave edilir.Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.


Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir.Bir kase görünümü elde edilir.Ekmeklerin heryeri süt ile iyice ıslatılır.(ıslatmazsanız kuru olabilir.)



Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.


Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur.



200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. kolay ve değişik bir tarif olmuş canım.çok beğendim.görüntü süper.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ben yumurtalısını yapmıştım sebzelisini de deniycem çok güzel..
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. merak ediyordum bunu, en kısa zamanda deneyeceğim, tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hemen denediğim bir tarif .ellerine sağlık fatmacım gerçekten süperrr... herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil